Wednesday, September 21, 2011

Saya Sayang Only Sis Saya! Kenapa??

Assalamualaikum..



Penulisan laporan Kajian Tindakan selesai..
Skarang move on kepada ringkasan untuk
presentation 28/9 nie... Guess what! 
I'm the second presenter to be evaluated..
Walaupun jantung dh mula tak duduk diam,
badan dah seram sejuk, Wawa tetap lega jadi
presenter awal.. Cepat sket beban hilang.. Wawa suke
present awal2 sebab tak nak tanggung berdebar lme2..
Kene observe dengan lecturer masa praktikum pun
Wawa slalu jd orang first.. Power tak? haha! Padahal ade masalah
nervous breakdown...

Ok jom cite kenapa Wawa sayang Only Sis Wawa..
Obviously sebab die satu2 nye adik perempuan yang
Wawa ade.. adik perempuan tau, kalu adik2 ade lagi 2 orang
anak jantan kesayangan Mak.. Saya sayang Only Sis kerana:  *ecece cam jawab slogan

  • Dia kawan pertama & kawan baik pertama.. Malah akan terus
    menjadi kawan baik Wawa sampai ble2..
  • Die secret keeper saya!
  • She always stand next to me through thick & thin
  • Die slalu pujuk2 Abah belikan benda yang Wawa nak &
    I do the same for her
  • Die faham Wawa walaupun kadang2 pertikai kalu die cakap
    kelemahan Wawa..
  • Die dgr SEMUA masalah, kekecewaan, kemarahan dan seangkatan
    dengannya.. 
  • Die suke paw Wawa! haha!
  • Die accompany Wawa pegi mane2 pun
  • Teman tidur Wawa! * Share bilik kan..
  • Dia driver Wawa! Haha! *Dah tua nie malas nk drive & driving skill die lg hebat!
Nazihah Amran! My Only Sis! 

Banyak lagi sebab kenapa Wawa sayang Only Sis Wawa.. Kadang2 Wawa realise Wawa terlebih manjakan die.. Die selalu jeles dgn Wawa, die rasa sume bende Wawa dapat, Mak Abah sayang Wawa lebih.. Tue sebab Wawa manjakan die, xnk die rasa tersisih.. I even try to get things she wants.. Ade ker bli t-shirt harga dekat RM40 untuk pakai kt rumah jer? Pembaziran betul tp tue lar, skarang br nk sedar mmg tak guna dah.. Tapi adik Wawa sangat baik hati & pemurah.. Time die ade duit je lar.. The truth, kami pantang jumpe.. Kalu balik cuti sem, duduk paling lama 48jam jer bleh baik.. Lps tue, siap lar.. Bercakar macam anjing kucing.. Mak akan guna ayat cliche "Haa gaduh2.. Kalau tak jumpa bising rindu, dah jumpa bergaduh jer kejenye.. Duk jauh2 lar, aman rumah korang tak bergaduh".. Sebenarnye bila fikir balik bergaduh tue wat kami rapat.. Wawa nak bertunang dah bulan 12 nanti.. She's the happiest person & at the same time die paling sedih.. Tak tau lar ble Wawa akan diambil orang, mase tunang nanti baru tahu.. Tak tidur sama2 dah, tak boleh borak sampai pagi dah.. Tibe2 rasa tak puas lagi hidup ngan die, tak puas lagi gaduh ngan die, tak puas lagi membesar ngan die.. She's my Only Sis! She need to know she's always in my heart , in my mind.. Always!

p/s: sangat rindu rumah, rindu bau rumah & suasana rumah! =(

3 comments:

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

yui dgn adik suka bergurau ksr..lalalal~

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

sisterhood moment is the best moment to keep. gaduh2 manja tu biasa la. kalau mak tecer selalu cakap dekat bau tahi, jauh bau bunga. hihihi

Wawa Amran said...

Nusha: Bergurau kasar tue aktiviti ngan adik lelaki Wawa.. Ngan Only Sis keje bertekak jer..

Teacher: Tue lar, duk dkt sume tak kene.. Ble duk jauh tiap2 ari msg tanye updates walaupun bende same jer berlaku tiap2 ari..