Thursday, October 6, 2011

Dilema Paling Besar Bila Nak Abis Blaja~

Assalamualaikum..


Minggu nie & minggu depan sangat busy..
Kene murnikan fail untuk MQA, kene isi balik
SGM (Standard Guru Malaysia), hantar laporan
kajian, trip dgn coursemate, kemas barang yang menggunung..
Huh! List yang agak panjang..
Mujur cousin nk tlg belikan barang2 untuk buat hantaran,
kalau tak itu satu lagi kerja yg dlm list..

Wawa rasa benda yang jadi dilema sekarang ialah
barang yang menggunung kat rumah sewa nie.. 
Nak mengemasnya memang akan guna sepenuh
tenaga.. Lagi satu, tak tau mane yang nak bawa balik,
mana yang nak buang.. Adoi~ Dilema sungguh!
Mak suruh recycle sume buku & kertas2 yang ada..
Mak suruh bawak balik baju, dokumen & buku pedagogi..
Yang lain Mak suruh recycle or buang.. Stor rumah dah penuh 
buku2 & fail2 Mak & Only Sis.. Wawa jugak mangsa keadaan..
Menyedihkan wuuwwuuwwuu~

So nak scan barang nie yang payah sebab berlambak kot..
Balik Deepavali nie sah-sah tak bawak balik barang sebab 
balik dengan Pok Where & Tok Ayah.. Nanti drop by
Selayang hantar diorang sana.. Melawat Pok Ngoh yang sedang
berlawan dgn cancer.. Taktau bila nak start mengemas..
Harap2 akan sampai masa yang sesuai sebab Wawa nie leweh..
Wat keje lembab.. Confirm Mak mertua bising hahaha! Bleh plak..

Second dilemma.. Since nak balik Melaka dengan Pok Where & Tok Ayah,
I wonder muat tak nak letak barang hantaran? hurm.. Harap2 muat lar.. 
Almaklum lar pakai Viva Elite jer.. Mak perli baik punye.. Siap tanye
"Muat ker kereta kakak? Barang lagi, orang lagi".. Amboi Mak..
Terasa den haha! Muat lar kot, pandai2 adjust lar.. Ke Mak nak tukar
Mr C Mak dengan Elite kakak? haha! Harap sume berjalan mengikut jadual..
Berdebar lak nak abes study nie.. hahaha!

2 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

yang mana boleh recycle jangan disimpan buat pekasam. cukup anti dengan tabiat simpan barang tapi tak ada guna pun barang tu.

Wawa Amran said...

Sure will.. Wawa pun xnk menyemak rumah.. Baju pun nk bawak balik mane yang bleh pkai.. Agak2 baju yg dah kecik (bkn Wawa yg membesar ye =P ) pun xnk bwk balik.. Minimize kan kuantiti brg slagi boleh.. Bkn dkt nk balik nie.. Kalu dkt xde hal nk sewa lori.. =P