Friday, October 28, 2011

Sampai Hati Kau Lipas!!

Assalamualaikum..


Dah 2 hari kepenatan cari baju untuk
majlis.. Hadoi~ Baru ku tau kenapa
kene kurus haha! Misi sekarang,
berdiet & exercise untuk diri sendiri!
Kene kuat semangat!

Ok ape hal dengan lipas?
Nie kes lipas makan duit orang..
Duit sapa? Duit Mak kesayangan..
Al-kisah..
Mak bawak naik bakul baju yang
dah lipat.. Mak amik tudung kat
bakul tue pastu ade lipas merayap kat
tangan dia.. Dia kuis lipas tue dengan
handphone die.. Skali ngn telefon2 Mak terlepas
dan hp tue terhempas di bucu tangga..
Tragik tak?? huhu~

Memang baik punye damage pada handphone Mak..
Dan saat itu lar Wawa tau Mak takut lipas..
Sebelum nie nampak macam gagah perkasa..
Tapi Pok Yi lagi teruk.. Nampak lipas
pun dh melompat.. Dia pun ade kisah hitam dengan lipas.
Hahaha!
Jom tengok damage hp Mak..

Teruk kan.. Kesian N8 Mak..

It costs Mak RM570 to repair the phone..
Handphone nie hadiah dari Abah so Mak taknak
beli yang baru.. Sentimental value lar kata kan..
Tadi Mak kate " Dah lar bulan nie banyak pakai
duit, hp plak rosak.. Lipas punye pasal lar nie.. Tapi Mak 
rasa mesti ada gaji Mak tak halal.. Agak nya sebab Mak
ada main Agry Bird masa keje kot.. Dah lar main kat hp
nie.. Ptot hp nie yg rosak..
Bleh plak Mak pikir gitu.. Tapi memang kesian kat 
Mak.. Sume pakai duit die.. Majlis Wawa nanti pun sume 
die support.. Tapi Wawa nak bayar balik.. Mak menyimpan
bertahun2, Wawa kene refill balik lar kan..

By the way, Si Lipas yang serang Mak tue dah mati..
Die sekor jer lipas yang ada.. Mana datang entah..
Hehe~ Nunite!

2 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

memang kadang-kadang musibah yang datang punca dari diri kita sendiri. bagus juga benda gini buat kita munamelaka(sabah?) diri kita

Wawa Amran said...

Betol2~ =))