Thursday, November 17, 2011

So Little Time

Assalamualaikum..


Wawa tengah sakit kepala nie tapi gagahkan diri jugak tulis entri.. Wawa baru siap kemas baju2 dalam drawer.. Dah bawak balik pun banyak lagi baju Wawa.. Sekarang yang dalam drawer tinggal yang nak pakai untuk seminggu nie jer.. Sekejap jer.. Tinggal seminggu jer lagi nak bersama.. Walaupun kami akan berkumpul semula 6-10/12 nanti untuk temuduga SPP & kenduri Zamrie di Sungai Petani, Still akan rasa perpisahan next week.. Tambah2 dengan lecturer.. Tadi pun ramai dah menyatakan betapa mereka merasakan kehilangan.. Kata mereka, juniors nie tak macam badge kami cohort 1 & cohort 2.. Mereka sombong, x pandai bergaul dgn lecturer, tak hormat lecturer.. X pe lar, bila dah masuk degree mesti ok budak2 tue.. Macam guru pelatih cohort 3 nampak elok jer semua..

Sekarang Wawa kene compile sume prosiding budak2 opsyen Pendidikan Khas.. Lecturer nak tolong bukukan.. So Wawa perlu compile, wat paging and buat ucapan Pengarah.. Esok, Wawa kene pegi IPG untuk kutip surat balas ari lecturers pasal jemputan ke dinner perpisahan kami.. Then, Wawa kene pegi recycle kertas2 yang berlambak kat tempat recycle.. It takes me 15-20minutes to get ther.. Lepas tue kene pergi TM untuk tutup Streamyx.. Fuh2!! Banyak keje and I'mstill awake.. Mana tak sakit kepala.. Wawa tak boleh tak cukup rehat..

Hari Jumaat ada gotong-royong rumah sewa tapi Wawa tak dapat join sebab nak balik machang nak amik hantaran.. Kene pgi awal takot ade lagi bende tak settle.. Sepupu yang tolong buat hantaran kata towel tak beli lagi.. Mesti nak kene gie beli nanti.. Tengahari ade jamuan dekat rumah Encik Azhari tapi mungkin tak dapat pegi.. Petang plak ade jemputan minum petang di rumah Encik Nik Azhar.. Wawa pergi yang nie sebab dekat dengan Machang.. 

Sabtu & ahad nak isi masa dengan KISSM.. Wawa tak wat agi tugasan, tak membaca lagi. Banyak lagi keje nak kene buat sebenarnya.. Barang nak hantar balik rumah guna bas pun tak hantar lagi.. penat yang teramat.. Masa singkat tapi keje sangat banyak.. itu yang sampai merajuk dengan Abah.. Abah tak faham bila kite cakap kite busy.. Kalau lar Abah duduk di tempat Wawa.. Tapi mintak maaf dah.. hee~ 

Ok lar nak sambung buat keje.. Tugasan KISSM nie susah lar.. Tension!

2 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Bukan Abah tak faham...dia buat-buat tak faham. Orang tak berapa muda memang begitu. Huhuhu

Wawa Amran said...

Tue lar, last2 kite jugak kene faham die.. Xpe lar, xde ibu bapa xde lar anak2.. =)