Thursday, February 16, 2012

Bila Aku Mula Menempek?

Aku mula dulu semua belajar sendiri.. Xde pun tengok dari youtube ker, tanya kawan ke.. Sendiri berani cuba.. Lepas tue aku upgrade.. dah pandai tutup flaws, pilih warna yang sesuai.. Aku mula terjebak lepas aku putus cinta & tiba-tiba teringin nak terjebak.. Masa tue aku tengah exam week, dan sebab aku utarakan niat nak bermake up tue pada Mak, die tau aku putus cinta.. Mak nie hebat kan.. Tau jer bile anak sedih ke, susah ke, gembira ke.. Aku pun xtau apa aku fikir masa tue.. apa tujuan aku nak terjebak lepas clash tue..

My favourite brand.. Very affordable!

Make up.. aku mula tempek make up sebenarnye sebelum clash.. sbelum tue  pun aku dah pakai compact powder yang Johnson's tue & flavoured lipbalm Body Shop.. Bila dah clash, aku mula pakai compact powder Maybeline, pakai eyeliner, pakai eyeshadow sikit, blusher.. Lepas tue ade pergi kursus pasal make up kat SOGO.. bukan mmg nak pergi pun, kebetulan die offer, free tutorial, aku join je lar dari aku terpinga-pinga kat SOGO tue.. Lepas dari tue aku mula pandai pakai foundation, BB Cream, concealer, eye primer, mascara..

Tapi muka aku mula ade jerawat, xlar jerawat batu, jerawat mcm bertih je.. Makin byk benda pakai, jerawat mesti naik tiap bulan dan tinggalkan parut yang tidak diingini.. pakai make up boleh tutup lar dengan concealer.. sekarang aku pakai simple jer.. pakai Foundation, concealer utk tutup flaws, loose powder or compact powder, lipbalm & a lil lipstick, eyeliner.. I'm good to go.. Tapi En Tunang selalu cakap die lebih suka aku tanpa make up.. Aku ade niat nak berenti tapi nak hilangkan parut jerawat nie dulu..  Sekarang aku pakai product Miracle Tab.. After 2 weeks, parut dah nampak makin pudar.. Harap dlm 3 bulan parut hilang spenuhnya dan akan terus pakai product nie, insyaallah..

Nie product Mirackle Tab tp Wawa pakai sabun & HD jer..

Wawa harap hilang sepenuhnya lar parut nie.. Takmau pakai make up dah.. kadang2, kalau ade occasion boleh lar kot tapi dah taknak pakai hari2.. Penat lar huhuhu~ Dah penat nak tepek macam2 kat muka nie.. Lagipun utk penuhi permintaan En Tunang untuk kurang bermake up.. Wawa pun malas nak spend byk masa tempek muka dgn bahan kimia nie.. Cepat hilang parut, cepat lar Wawa brenti bermake up.. I can't wait for the day to come.. Tp wedding nanti kene make up lar kan hehehe =D


4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

leh tahan gak hargnya kan..

irine ada jual ni kan?

Wawa Amran said...

Dalam 330 sekali postage.. Tapi Wawa pakai sabun dengan toner je lbh kurang 160 lar.. Yup Irine ade jual tp Wawa beli dgn Cik Yaya hehe~

CikAnyss' :O said...

uwahh , patut la muka awak licin .. hehe , nak cube lah , huhu . anys ada jual jugak :) tab soap rm69 free postage , hd glow rm79 free post :)

Wawa Amran said...

Cammne Anyss jual tp x pakai hehe~ X lar licin mana pun.. Make up, nmpak lar elok.. Tp ok miracle tab nie.. Parut mmg nampak dh pudar.. kulit pun nampak sekata =)