Wednesday, November 2, 2011

Bakal Beraya Haji di Perantauan

Assalamualaikum...


Pagi tadi sakit kepala yang teramat..
sakit sampai ke tengkuk..
Berdenyut2 kepala.. Tak tau kenapa..

Comel nye dia headache.. =)

Dulu pernah amik blood pressure, takut
lar ade high blood pressure ke tp doktor kata normal..
Tak cukup rehat ke? Wawa rasa dah lebih dari cukup..
Entah lar.. Tapi sekarang dah ok, alhamdulillah..

Last week Wawa balik cuti seminggu..
Cuti untuk Deepavali.. Then ahad lps Wawa balik Kelantan..
I am supposed to head back to Melaka for Eidul Adha..
Tapi tengok kan tarikh final exam tue tak jadi balik
Melaka.. Wawa exam 9,10 & 14/11/11.. 
Leas tue 21-23/11/11 ade Kursus Induksi.. Wawa tak balik
jugak.. Stay sampai abes induksi baru balik.. 24/11 pg kene
bertolak balik pg2 sesudah Subuh sbb roadtax mati aritue..
Dan kemungkinan akan drive sorang.. Aigoo~
Wawa ade temuduga SPP pd 7/12/11, so akan kembali ke Kelanta
around 5/12 or 6/12.. Then will head straight to Sungai Petani, Kedah..
Nak tumpang Rud, bleh merasa naik Volkswagen Polo! Haha! =P

So dengan jadual yang sangat padat, Wawa decide nak raya haji
di Kelantan sahaja. Memang ada kampung kat sini tp tak sama
kalau raya dgn mak ayah.. Mak cakap thn nie Raya Haji kat Melaka
sambut kat rumah Wawa so family akan berkumpul sana.. Best nya!!
Sedih sgt sbb dgr2 Mak nak wat laksam & nasi kerabu, roti jala & rendang..
Adoi~ Mok Ngoh kat KL plak nak wat Nasi Dagang.. Mak aii! Memang
sedih lar tak dpt balik.. Siblings Mak ade jugak yg balik Kelantan so maybe
Wawa akan balik Machang tp tak lama.. I have to study.. Duk umah Tok
Ayah lama2 kang tak study lar jawabnya.. Tambah2 kalu jumpa Fatina Uzma
The Drama Queen hehe~

Harus tabah.. Ini final sem, abes nie bleh spent byk
masa di rumah.. Wawa janji tak nangis ke ape..
I think am not gonna cry.. Dah 5 thn lbh jauh dgn family..
Kan ade Skype.. Nanti Skype dgn family je lar..
Insyaallah dpt mengubat rindu.. =)
Doakan segala urusan dipermudahkan Nya.. 

2 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Baru nak offer sambung buat masters kat overseas. Tak jadilah. Ekekekeke

Wawa Amran said...

Hehe~ Saya pun xmo lar.. Iman tak kuat nak duk negara barat.. Duk Malaysia je lar.. huhu~