Tuesday, November 1, 2011

Kelantan Don't Wanna Let Me say Goodbye~

Assalamualaikum...



Tengahari tadi Wawa pergi Taklimat Peperiksaan..
Masa kat dewan tue ade lar kecoh2 pasal temuduga
Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)..
Sebelum nie yang kami tau, hanya KPLI jer yang terlibat..
Kira diorang temuduga sebelum posting.. Sistem nie mula
tengah tahun baru nie rasa nye.. So kami yang PISMP
nie wat tak tau je lar.. Btw, PISMP nie singkatan utk
Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan..

Tadi tgk2 senarai nama kami guru pelatih PISMP ade dalam
web SPP.. so nama Wawa tersenarai dalam peserta yang akan
ditemuduga pada 7 December 2011.. Waktu temuduga, 9.30pg..
Hectic btol.. ingat kan 23/11 nie, settle KISSM, abes dah beban..
Tinggal tunggu posting jer.. Tup2 tgk ade temuduga SPP plak..
Adoi~ Tak aman lar.. Mana nak study utk interview lg, kalut
dgn majlis tunang nya lagi.. Pening oii! Ramai jugak lar
kawan2 yang pening.. Masing2 ade nk bertunang, ade yg wat 
kenduri kawen lagi.. Entah jadi ke tak pegi Sungai Petani nie..
Mesti jadi kan.. Kenduri kawan tue.. Sok2 diorang yang nak 
meriahkan majlis Wawa plak hehe~

Dengan pelbagai agenda yang mendatang, nampak
macam Kelantan tidak merelakan pemergian Wawa..
Relaks lar Kelantan.. Kampungku masih di sini.. 
Akan ku kembali melawatmu setiap tahun, insyaallah..
Hehe~
Ok lar, dah Maghrib.. Jom tunaikan kewajipan! =D

p/s: Sapa tau apa nak baca utk SPP.. Nota2 yang boleh dikongsi ke.. Mak ade bgtau
tp tak sempat salin.. Dia duk kursus ape nth kat JB, malas nak kacau die huhu~

2 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

NKRA memang kena master. Pedagogy pun dia rajin jugak tanya. Menteri-menteri yang ada kaitan dengan pendidikan, nama Agung, FPK memang kena hafal sebijik sejibon.


Akak dulu dia mintak sebut nama 3 bekas menteri pendidikan&sumbangan. Memang nak terkencing terberak semua ada.

By the way, pakai baju sesuai dan kalau boleh pakai blazer. paling penting name tag WAJIB pakai.


Sume yang kena photostat buat dan sahkan. Check betul-betul dan susun ikut list yang dia bagi.


Good luck sayang!

Wawa Amran said...

Noted! Thanks a lot kak! =)