Tuesday, November 1, 2011

Ciri2 Prince Charming ku!


Poyo tak tajuk?? Hahaha!! 
Apa ku kesah! blog haku kan..
uish2~ Kasar nye..
Gurau2 jer..
Saja nak senarai ciri2 jejaka idaman..
Nak wat entri tp xde idea kan..
gini lar jadinye =P

Jom usha!

1. jejaka berkulit cerah.. kenapa?
Sebab Wawa dah gelap kan, xnk lar anak tue gelap sgt..
Nanti kang ingat sambut Deepavali plak.. huhu~

Nak cerah yg camnie.. Kan hensem tue haha!

2. Tidak terlalu tinggi & tak telalu rendah..
   Ikut ketinggian Wawa lar.. He need
   to be at least slightly taller than me..

3. Ala2 ustaz or budak sekolah agama..
    Ciri nie sebab Wawa sekolah Methodist..
    Wawa fikir budak sekolah agama nie
    ilmu agama Islam die lebih byk..
    So I expect him to teach me, guide me..

4. Solat 5 waktu..
    dah sekolah agama mesti lar solat cukup kan..
    Kalau tak sekolah agma pun solat cukup jugak..
    Tapi solat tiang agama so Wawa nak lelaki
    yang cukup solat nya.. Yg wajib itu mesti
    diutamakan...

5. Wajah comel gitu.. haha!
     tak tau lar kenapa tp I like guys yg comel..
    Muka macho mcm Remy Ishak tue
   Wawa tak suka sgt.. haha! Guys yang babyface
   gitu lar.. Umur dah byk tp nmpak muda cam budak2
   lagi.. Wawa suka yang mcm tue =P

Owen comel kan.. muka maintain muda gitu kan =D

6. Romantic & funny..
    Cam movie romantic comedy gitu
    hahaha! Rmantic x perlu lar jiwang sgt..
    Sampai bg bunga tue sume tak perlu..
    simple surprises pun xpe.. X perlu candle light dinner
    bagai lar.. Hand-made cards lg bgs dr expensive dinner =)

7. Lembut tp tegas..
    Lelaki yang jenis boleh tolerate dgn 
    perangai Wawa.. Tapi die jugak mesti tegas sbb Wawa
    nie manja.. Tapi jgn lar grg sgt.. Wawa x suka plak kalau
    sampai tengking2 Wawa.. Nanti Wawa nangis.. Its ok to
    be mad at me but dun yell at me.. =)

Mau pekak den kalau gini hehe~

Tujuh je lar.. Tak yah byk2.. Boleh?
hehe~
Dulu masa muda2 ciri first, second & third menjadi
keutamaan.. Tapi sekarang tak lar.. Bila kita makin
tua matang, kita tak pentingkan sangat paras rupa..
nampak perkataan sangat? Maksudnye bukan la mesti
pilih yang huduh bg pndgn kita.. Sedap mata memandang
pun ok dah.. Kalu dpt yang hensem + macho, rezeki lar
tue.. alhamduillah hehe~ Cakap mcam xde org menetap di hati kan..
hahaha! 

En Sayang Wawa hampir memiliki ciri2 jejaka idaman nie..
Die tak lar cerah sgt tp nak beza ngan Wawa, die cerah lagi lar..
Tapi sejak keje offshore nie nmpk makin gelap plak huhu~ Kene
bagi die sunblock lar ginie hahaha!
Orang nye pun tak ar babyface.. tapi kalu senyum nampak dimples
tue comel lar! Jeles dgn dimples die! I accept him for who he is..
Yang penting solat cukup, die pun ade belajar skit2 cm mne nak 
imamkan solat, hafal doa2.. Ada nampak lar usaha nye.. Bukan sekolah
agama, banyak bende kene belajar.. Chaiyok! tetiba*

Saja gedik nak tulis entri gini.. Tak ilmiah pun kan..
I treat my blog as my diary.. sorry kalau x suke baca..
Kalau tak suke, tak perlu baca hehe~




4 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

hehe..yui suka laki berkaca mata..

Wawa Amran said...

Berkaca mata tp x nmpk nerd kan.. Hehe~ =D

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Hemoih hemoih. Sakan noooo


I senang je. Nak kawen dengan nabi Isa boleh? Nantikan dia nak turun...?

Wawa Amran said...

Nabi Isa.. Saya segan dgn beliau huhu~ Ilmu masih cetek.. Amalan pun tak seberapa..