Saturday, November 19, 2011

Bowling with Geng Lepak! =D

Geng Lepak nie bukan wat benda jahat pun.. Kami selalu keluar jalan2 KB Mall, Jalan2 cari makan bersama.. Kalau nak pergi mana2 biasanya kami akan bersama.. Biasanya ada 4 orang, kadang2 5 orang.. Yusmira bukan ahli tetap.. Ahli tetapnya Wawa, Shida, Nonie & Sarol sebagai ketua kumpulan.. Kami suka cari makan tempat sedap2 dan biasanya Sarol tahu kat mana tempat sedap.. Dulu Sarol tak rapat pun dengan kami.. Entah macam mana boleh terjebak, kitorang pun tak tau.. Tapi keluar dengan Sarol nie best lar.. Die style lawak2 gitu..


Semalam ada jemputan dari dua orang pensyarah.. Diorang buat makan2 sambil ajak kami pergi jalan2 kenal rumah.. Biasa lar lecturer sayang kami nie.. Agak poyo di situ.. Kami anak sulung Jabatan Pendidikan Khas, tue yang layanan lebih sikit.. Anak sulung kan selalu untung.. Wawa kan anak sulung.. Wawa tau lar.. Ecececeh~ Over pulak kan.. So lepas minum petang di rumah Encik Nik Azhar, kami singgah masjid solat Asar & Maghrib.. lepas tue terus ke KB Mall untuk main Bowling! Ajak kawan2 lain tapi semua cam tak rock the world.. Muka ketat tension dgn KISSM.. Relax lar, aku yang keje berlambak tolong susun prosiding korang pun takde nak pening camtue.. Untuk mengelakkan tension yang over the top tue, kami gie main bowling.. Lagi pun lama dah nie tak tunjuk skill haha! Poyo lagi..


Semalam yang ergi kami berempat jer.. Jer? Memang sokmo berempat pun.. Tapi semalam bawak 2 kereta atas sebab2 yang tak dapat dielakkan.. sarol drive kereta Shida, Wawa drive sendiri sebab Nonie xde lesen.. Kalau Nonie ade lesen pun, Wawa jugak drive sebab Nonie bukan driver Wawa?? Sampai KB Mall terus gie Pacific Bowl.. Dah bayar & amik kasut pilih pair sebab dapat 2 lane.. Wawa pair dgn Sarol lawan dengan Shida & Nonie.. Bleh tahan jugak semalam main.. Wawa x hebat pun sebenarnya sebab Wawa kidal & allignment tangan nie ade lari sikit.. Tiap kali main bowling kene edjust allignment baru ok lar tp skor biasa tak banyak.. dalam 80 lebih gitu jer.. Kadang kalu tangan ada luck, dapat lar skor 100 lbih..


Tapi serius tak mau lawan dgn cousins Wawa yang duduk kat Putrjaya.. Diorang semua wakil sekolah & Amalina, the only girl among the siblings siap wakil Putrajaya lagi.. Gila hebat diorang nie.. Keje nye strike & spare jer.. Sume gaya diorang reti.. ayah diorng pun a.k.a Pak Long rajin bawak pergi main bowling.. tBajet untuk main bowling sentiasa ada.. Pulak jadi ahli kat tempat main bowing East Coust Mall.. Memang layan lar every week gie main bowling.. Yang sedihnya Bo0lat tak pandai main bowling tapi sejak diajar dia nampak suka main bowling nie.. Kalu tak duk ajak archery.. Mana minat! Payah kot benda alah tue.. Dia nak ajar pun payah.. Tak kan nak sentuh2 bagai.. Memang bolayan lar, main sorang2 lar jawabnya..




Skor kami.. Boleh lar kan..


4 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Teringat main bowling kat Jitra Mall. Sokmo strike sebab tak ada pin yang beratur. Dapat johan berkumpulan pulak. Hikmah dapat lane yang meren tak berapa betoi. Kahkahkah

Wawa Amran said...

Tecer main tipu!! Hahaha! Macam tue nak gie main bowling kat Jtra Mall lar.. Bleh strike with no sweat! =D

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Tecer tak tipu. Mereka yang lain saja tertipu.
Sapa suh tak tanya benda sebenar.
Kan dah sesat jalan.
Hahahaha

Wawa Amran said...

Hahaha! Kira tecer lar bijak =D