Saturday, November 19, 2011

Random Stories~

Assalamualaikum..


Nie entri pasal hal2 random yang Wawa dah buat this few days selain pergi Pre-graduation Dinner.. Wawa ade lbh kurang 5 hari lagi nak duduk di bumi Kelantan nie.. Wawa dah pun menamatkan pengajian selama 5 tahun setengah.. Alhamdulillah.. Membesar di bumi Kelantan.. Bak kata lecturers, mula2 masuk dulu selekeh jer semua.. Sekarang denga make-up, pemakaian, handbag bagai semua nampak macam cikgu.. Yang lelaki makin segak dengan kasut berkilat, baju kemas.. dulu rasa 5 tahun setengah nie lama.. menghitung hari, bulan tahun nak abes belajar.. Bila dah masuk Semester 8, tiba2 rasa macam cepatnya masa berlalu.. Semalam Pengarah cakap posting 01/01/12.. Kene posting kat mana ar erk huhu~ Berdebar2 nie hehe~

Few days nie asyik kemas barang.. Kemas stor, kemas dapur, kemas bilik.. Tadi buat house cleaning.. Basuh dapur, buang sawang, buang habuk, cuci dapur gas.. Semua dah settle tinggal dah pindah keluar jer.. oohh and satu lagi tak settle.. nak pergi recycle kertas2 yang sangat banyak.. Berkotak2 kertas.. Kumpul bertahun-tahun dah =P Nak kene pergi dengan van sebab berat sgt kalu nak pegi dengan kereta.. Tempat nye pun jauh sikit, so Ahad nie nak sewa van..

Baru2 nie Wawa beli cleaser baru.. Dari rpduk Healing AG2000.. Tengok Shida pakai macam best.. Masa tue pegi KB & Shida singgah Stokis Healin.. Wawa tanya pasal cleanser and dia bagi cleanser yang baru.. O2 Bubble Cleanser.. Wawa kulit agak kering & berminyak bila pakai make up.. Sebelum nie guna Loreal Hydrafresh, kulit lmbap tp minyak agak teruk.. Kalau Wawa pakai oil-control, jadi kering pulak.. Lepas tue tukar pakai Nivea Aqua Sensation pun kes sama.. Lepas tue balik masa cuti Deepavali Mak kata Wawa nampak gelap.. Wawa memang gelap pun hee~ Mak kata nampak kusam & dia biding sebab tak reti jaga kulit katanya.. Pergi healin tengok cleanser tue rasa macam nak try.. Harga sebenar RM89 tp harga promosi RM79 and beli second item dapat 50% discount.. Shida beli lipstick.. Nak jadi cikgu, kene pakai lipstick hehe~


Dah pakai beberapa hari nie nampak kulit dah kurang berminyak dan nampak lembap sikit.. Harap2 dengan penggunaan yang berkala, kulit akan bertambah baik.. Taknak kulit kering & berminyak jer.. Nak dapat kulit flawless memang payah lar kan hehe~ Produk nie tak payah pakai toner, cuma pakai vitamin C tapi expensive, so hold dulu.. Malas nak suh Mak bayar.. Semua pun nak Mak bayar.. Lemak lar gitu kan.. 

Rancang nya ari Isnin atau Selasa Pok Where nak datang amik tilam, drawer, rak buku & meja Jepun.. Nak bagi Pok Su man yang duk belajar kat Politeknik KB.. Pok Su Man adik bongsu Mak.. Masa masuk belaajr baru nie die kata nak tido atas toto jer.. Nie Wawa dah tak gune tilam.. Boleh lar bagi die.. Barang2 nie semua nak bawak balik pun serba salah.. Mak kata xde tempat dah nak sumbat.. Jadi Wawa bawak balik barang seminimum mungkin =)

Ok lar nak kene sambung wat paging prosiding.. tengah susun untuk dibukukan.. Nyte2! =D



6 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Tak reti make-up. maka pergi mana-mana sapu bedak sahaja. Tu pun bedak johnson baby yang dalam bentuk powder. Ibarat kalau pakai baju macam pakai inner sahaja. Hihihihi

khairul_bariyyah said...

bestnya da habes belaja~ >__<

Wawa Amran said...

Tecer: Wawa pun bukan pandai sgt.. Tepek2 bedak sikit bleh lar.. Kang tak mek up nmpk muka berminyak,murid pun tak selera tgk.. Budak skarang demamd, siap suh pakai lipstick.. Pernah kene tegur dgn murid masa praktikum,..Ceh, wat malu den joo.. =D

Wawa Amran said...

Khairul Bariyyah: Anda pun bakal abes blaja.. Tinggal nak praktikal jer kan next year..

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Balas sahaja kita datang nak mendidik, bukan nak melawa. Kahkahkah

Wawa Amran said...

Budak Pendidikan Khas kak.. Ckp byk pun respon die, melopong jer kat kite.. Baik xyah ckp ape2.. haha!