Sunday, November 20, 2011

Tengok Bola di Rumah Sendiri Paling Best! Kenapa??

Musim bola jugak lar sekarang nie sebab Malaysia berjaya ke peringkat akhir dalam Sukan Sea.. Good job Tigers!! Aaaauuummm! Memang makin hebat Harimau Malaya kite.. Dulu serius cakap memang Wawa tak minat bola.. I was like "Bola? Not ma thing".. Tapi sekarang Wawa minat bola sejak Abah made it a way to get together.. Watching football while having dinner, sangat syok! tambah2 kalau Abah bawak balik Nasi Ambeng.. Gaaaahhh sedapnye Nasi Ambeng! Telan air liur* Tapi kami tgk team Malaysia & Kelantan je lar.. Overseas kami tak layan.. Bukan lar tak tangok langsung, tak gather sama2 tgk lar..Wawa suka tengok dekat rumah dari tengok kat kedai mamak & rumah sewa.. Kenapa? Nie pendapat Wawa lar.. Semua orang lain2.. Perbezaan individu lar katakan..





  1. Kedai Mamak
Pernah pergi tengok bola kedai mamak? mesti ramai yang pernah kan. I've been there once.. Fuuhhh! giler punye tak best.. Seat not comfortable.. kat rumah ada sofa, ada bantal bleh baring2, meniarap, kuak lentang.. Erk?! Tempat sangat crowded.. Ade yang datang dengan geng, 1 meja lebih 10 orang duduk.. Siap makan space orang lagi.. Hoi, duk jauh sikit, tak selesa bhai.. Fenomena paling biase asap rokok berkepul-kepul macam asap rumah terbakar.. Ish3! Pencemaran udara! Free2 paru-paru den rosak.. takmau! Tue sebab Wawa suka tangok kat rumah.. nak minum, kat rumah macam2 air ade, sebut ja pergi buat sendiri.. Biasa Wawa amik tender buat Teh O jer tak pun Nescafe O.. Lain sendiri buat lar.. Makanan pun ada.. Masak bleh, delivery bleh, beli sendiri pun boleh.. Duduk rumah nak melompat boleh, berenang boleh, bersilat boleh.. Apa saja aksi masa tengok bola terlunas dek kawasan yang luas.. Kalau kedai mamak, kirim salam lar.. Wawa plak jenis tak suke tempat crowded, tak pandai nak borak2 dengan orang tak kenal.. Wawa akan duduk senyap tengok bola tue.. Bersorak pun tak.. Tengok bola kat kedai mamak tak best!



     2. Rumah Sewa

Kalau tengok bola semua excited.. Masa tue semua boleh jadi pengurus pasukan, jurulatih, paramedik, goalkeeper dan segala mak nenek.. Mulut je lar bebel2 macam2.. Sepak bola pun Wawa tak reti.. Kalau duduk rumah sewa, cam tak best nak jerit2.. Kan duduk perempuan semua, macam tak manis plak jiran2 dengar.. Wawa pun kalau tengok bola sama naik jerit nya.. Mengalah kan jurulatih kat padang bagi arahan kat player hehe~ Bukan kata kat rumah boleh sorak terjerit terlolong macam Cik Pontianak.. Cuma kat rumah ada Mak Abah, suara agak terkawal.. Jerit jugak, terjerit lar tapi tak lar over sampai 1 rumah dengar.. Lagi pun Abah tak suka jerit2, die tak dengar pengulas cakap ape, comfirm kene marah.. Kadang2 bukan boleh kawal nak jerit nie.. Excited terlebih tengok bola.. Tambah2 bila nak gol, semua berdiri.. Masa tue semua gaya nak tendang masuk gol boleh dilihat.. dari bapak sampai lar ke Mak.. Tipu, Mak tengok bola dengan gaya sopan iaitu menjahit manik..haha!

Buat masa nie, tue 2 tempat jer yang Wawa pernah duduk tengok bola selain dari rumah sendiri.. Kalau ade tempat lain yang Wawa try, Wawa akan update best ke tak.. =D

2 comments:

h.u.m.a.n - e.n.g.i.n.e.e.r said...

Tak minat tengok bola.
Minat tang referee dia saja.
Hikhikhik
*gelak gedik*

Wawa Amran said...

Minat Sharbinee Alawi.. Goalkeeper terengganu.. Tapi selalu buat onar..